top of page

Hoe verloopt een chironamiddag?

Om 13u55 worden de meisjes verwacht in de Chiro. De activiteit begint met een formatie om 14u00. Die start en eindigt met een liedje. Er wordt dan ook aangekondigd wat er die middag zal gebeuren.

Na de formatie begint de activiteit. Elk lid gaat naar de eigen leeftijdsgroep of afdeling om er met haar leiding een spel te spelen. 

Om 16u00 wordt een kleine pauze ingelast, het 'vieruurtje'. Iedereen brengt een eigen koekje en/of drankje mee om dan op te eten.

Na het vieruurtje gaat het spel nog even verder. Om 17u00 wordt er weer een formatie gehouden om de dag af te sluiten. Hierna mag iedereen naar huis.

Uniform?

Net als alle Chiro's, maken wij gebruik van het uniform dat te kopen is in 'De Banier' (www.debanier.be). Het bestaat uit een beige broek of rok, een rood T-shirt en een donkerblauw hemd. Omdat wij weten dat een volledig uniform, zeker voor groeiende kinderen, een dure investering kan zijn, kan je bij ons ook een tweedehandsuniform kopen aan €5 per stuk.

We vragen dan ook om jullie te klein geworden uniformstukken te doneren zodat onze voorraad tweedehandskledij niet uitgeput raakt!

Hiernaast bieden wij ook onze eigen groene pulls aan met het logo van Chiro Sint-Rita. Deze kosten €25 en kunnen net als de tweedehandskledij na elke activiteit gekocht worden bij de leiding.

Met de oudere groepen maken we soms ook een gepersonaliseerd uniformstuk ter herinnering aan de laatste jaren als lid.

8255d8f41d50f66d6d507737b12f77cf-750x748
bottom of page